søndag 5. mai 2013

Pavlova - steg for steg

Eg har fått høyre at "alle" lagar Pavlova på Hareid for tida.  Så spørs det om det er niandeklassingane som har spreidd bakeglede, eller om oppskrifta til farsdag i Vikebladet fekk folk i sving? No er det igjen tid for kaker.   Marengsbotnen kan stå seg i fleire veker, men kaka må pyntast same dag som du skal servere henne. Med ferdiglaga vaniljekrem går det på eit blunk.  Vil du lage heimelaga vaniljekrem, finn du link til det.  Niandeklassingane brukte handmiksar, så om du ikkje har stor kjøkenmaskin, så kan du likevel lage marengsbotn.


Dessertkaka er populær og enkel å lage.  Du kan forme marengsbotnen i den fasongen du vil.  Til pynt vel du søt frukt og bær etter ønske.  Pyntinga kan gjerast i fint mønster som til venstre eller hulter til bulter som til høgre.  Smaken vert den same.

Marengsbotn (ca 28 cm):
3 eggekvitar
1 ½ dl sukker
½ ts potetmjøl (kan sløyfast)
1 ts vaniljesukker

  Set steikeomnen på 140 grader.
 Pisk eggekvitane stive før du set til sukkeret og piskar vidare til marengsmassen er stiv.
(Eggeplommene kan du oppbevare i eit lite glas i kjøleskåpet nokre dagar, til dømes til neste gong du lagar vaflar eller pannekaker. Eg kan og anbefale heimelaga vedunderleg vaniljekrem.)

 Bruk slikkepott og rør inn potetmjøl og vaniljesukker.



 Form kaka på ei bakepapirkledd omnsplate.  Eg forma botnen min på frihand, men du kan gjerne teikne form på bakepapiret.
Steik marengsenbotnen til han vert sprø, ca. 1 time.  Avkjøl.
Pynt og fyll:
1 pk vaniljekrem
1 pk kremfløyte   
frukt og bær                                                                                                                                                   
Dekk marengsbotnen med eit lag vaniljekrem.
Pisk kremfløyten stiv, og dekk kaka med kremen.

 Pynt kaka.
Frukt i mønster ...
eller hulter til bulter.  Smaken er den same.

1 kommentar: