mandag 11. juni 2012

Rabarbra- og jordbærkompott

Til denne helga kjøpte eg inn frosne jordbær for å bruke saman med rabarbra til kompott.  Eg kokte 500 g jordbær og 500 g rabarbra ikkje lenger enn at der var bitar att.  I tillegg hadde eg i 2 dl (NB! Prøv deg fram - gjerne med 3 dl) sukker. Dette vart ein syrleg kompott.

Når ein ikkje har potetmjøl i kompotten, held han seg lenge i kjøleskåp.  Viss ein frys ned kompott eller sylte, får ein berre passe på å ikkje ha for mykje i glasa.

Som de ser serverte eg krem og vaniljekrem til kompotten i går.  Eit anna tips kan vere å servere små porsjonar i glas.  Då er det lett å setje på lok og setje i kjøleskåp.  Det kan hende at nokre av mine unge lesarar ikkje har skåler?


4 kommentarer:

  1. Ein dag eg føler at vi fortener dessert skal eg koke rabarbra i resten av krydderlaken frå skogsbæra- Elles skal eg lage syltetøy av rabarbra og tørka aprikos. Men først må eg kjøpe inn fruktsukker.

    SvarSlett
  2. Gløymde å skrive at desserten din såg ndelig ut.

    SvarSlett
  3. Det ser aldeles fortreffeleg ut.
    Rabarbraene her på garden er så tynne i år, og eg som gjødsla litt også :( Kanskje difor ??
    Eg lyt spørje svigermor om å få nokre stilkar.
    Takk for tipset !

    SvarSlett
  4. Eg får prøve med krydder også. På frukost-TV kokte Wenche kanelstang saman med rabarbra. I denne desserten er der vanilje i både krem og vaniljekrem.
    Det skal ikkje så mykje rabarbra til når ein blandar den med anna frukt, både svisker og aprikosar er god kombinasjon.

    SvarSlett