tag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post5253240782307757748..comments2023-08-21T17:12:17.879+02:00Comments on Solveig si side: Bolleforskingsolveighttp://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-33936966486614597772012-02-21T08:45:25.036+01:002012-02-21T08:45:25.036+01:00Nam !Nam !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-74136165626077214062012-02-19T22:18:52.115+01:002012-02-19T22:18:52.115+01:00Bollane hevar betre. Eg ser at eg har presisert d...Bollane hevar betre. Eg ser at eg har presisert det dårleg over. Skal få det inn i teksten! Takk for spørsmålet!solveighttps://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-42042399185759903832012-02-19T21:03:24.549+01:002012-02-19T21:03:24.549+01:00Kva er det som blir betre av at smøret kjem til sl...Kva er det som blir betre av at smøret kjem til slutt i deiga ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-15449505572209210942012-02-19T19:50:13.877+01:002012-02-19T19:50:13.877+01:00Det er lett å få gjærsmak i baksten om ein rører u...Det er lett å få gjærsmak i baksten om ein rører ut gjæren i sukker. Då må det i tilfelle skje fort, noko det ikkje gjer på eit skulekjøken ... Eg smuldrar alltis først gjæren i bollen før eg har i væske og så resten. Omvendt fungerer ikkje i maskin.<br />Det med smøret lærte vi på kurset med Morten Schakenda. Han har lært av erfaring, så har kjemikarar etterprøvd og kome med forklaringar. <br />Men når ein har funne sin eigen formel, så får ein no gjere som ein vil. Eg som underviser, pliktar å følgje med i det som skjer på matfronten!solveighttps://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-57631603007918986922012-02-19T18:37:54.739+01:002012-02-19T18:37:54.739+01:00Mmmm, dei ser iallfall gode ut, same ka gjær du br...Mmmm, dei ser iallfall gode ut, same ka gjær du brukte.<br />Men tipset om å kna inn smøret så seint i prosessen har eg ikkje høyrt før.<br />Må prøve neste gong,,kanskje no i vinterferien på hytta ?<br />Eit tips eg brukar, fekk det av ei gamal tante, er at eg smuldrar gjæra i ei skål og har sukkeret over. Etter ei stund blandar det seg og blir flytande og eg blandar det med anna væske og resten. Fremmar hevinga trur eg... ??<br /><br />God bollestund :)<br /><br />helsing Anne-Mariamo sin blogghttps://www.blogger.com/profile/01326522183069880596noreply@blogger.com