tag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post2620235715552386799..comments2023-08-21T17:12:17.879+02:00Comments on Solveig si side: Blandaballj og andre bollar?solveighttp://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-26319614035966868022014-09-20T11:00:32.835+02:002014-09-20T11:00:32.835+02:00Eg har begynt å lage blandabalj i godt vaksen alde...Eg har begynt å lage blandabalj i godt vaksen alder. Svigermora mi var trønder. Ho laga fiskebalj. <br />Muskatsmaken meiner eg også ikkje høyrer til. <br />Blandabalj steikt i fleskefeitt er ein favoritt her - typisk dagen derpå rett.solveighttps://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-91896181298122455352014-09-17T15:47:21.920+02:002014-09-17T15:47:21.920+02:00Blandaball er vel egentlig opprinnelig en nordmørs...Blandaball er vel egentlig opprinnelig en nordmørsrett. Slik jeg har lært å lage den av min mor, som igjen har lært det fra sin, skal det ikke være muskat i den. Har også smakt ball fra mange andre "nordmørskjøkken" og aldri fått den med muskat i. Jeg bruker potet, fisk og løk i ballen. Mange bruker fleskebit inni ballen men det er ikke jeg så begeistret for. Har funnet ut at det gjør samme nytten for smaken at en legger et stykke flesk i kokevannet, men det kan en jo prøve seg fram til. <br />Ser forrige innlegg refererer til fiskeball, men her på Nordmøre er det noe helt annet enn blandaball da den ikke inneholder løk og hvetemel.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-69879037965652061452013-02-22T13:32:57.850+01:002013-02-22T13:32:57.850+01:00Min vart ikkje så veldig grov heller, men det er b...Min vart ikkje så veldig grov heller, men det er betre enn at den dett frå kvarandre. Svigermor mi laga det ho kalla fiskeball omtrent på den måten. solveighttps://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-46238264542226510902013-02-21T21:02:23.509+01:002013-02-21T21:02:23.509+01:00Eg brukar muskat, helst blomme, i fiskemat, men ik...Eg brukar muskat, helst blomme, i fiskemat, men ikkje i blandaballj. Det er berre eit par -tre år sidan eg smakte blandaballj for første gong.Eg laga den sjølv, og den vart god! Sist sommar åt eg blandaballj på Nordmørskaféen i Kr.sund. Den var betre enn min. Smaken var den same, men den var grovare i konsistensen. Ikkje noko muskat der heller.Bestahttps://www.blogger.com/profile/06450836345636011005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-36233757081597109572013-02-21T20:30:07.169+01:002013-02-21T20:30:07.169+01:00Eg kallar Gunda "bloggvenninne".Eg har m...Eg kallar Gunda "bloggvenninne".Eg har møtt henne ein gong. Eg er fan av oppskriftene hennar. Dei er enkle og så står der ofte "kan sløyfast" eller ho kjem med alternativ. Då står ein ikkje fast om ein manglar ein ingrediens.solveighttps://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-72023714610497359542013-02-21T20:27:07.707+01:002013-02-21T20:27:07.707+01:00Eg bruker muskat stort sett i kvit saus og dermed ...Eg bruker muskat stort sett i kvit saus og dermed i fiskegrateng.Elles så dukkar det opp i nokre oppskrifter ein prøver.solveighttps://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-67063617657220198442013-02-21T20:22:52.560+01:002013-02-21T20:22:52.560+01:00eg brukar ikkje muskat i min fiskemat --- men mamm...eg brukar ikkje muskat i min fiskemat --- men mamma brukte det <br /><br /><br />klem monikaMed kjæleik til livethttps://www.blogger.com/profile/01182798651955336725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-15979756426076675072013-02-21T20:10:13.648+01:002013-02-21T20:10:13.648+01:00Det er år og dag sidan eg smakte blandaballj, hugs...Det er år og dag sidan eg smakte blandaballj, hugsar ikkje at det var nokon framtredande smak av muskat..<br />I dag henta eg boka Smalhans (som du tipsa om var på Mammutsalg, takk for det )<br />Har lese litt i den. Mange freistande og enkle oppskrifter der. Eg har brukt mange oppskrifter Gunda har hatt i Smp. gjennom åra.<br />Fint strikk du monterer, og nøya er du ser eg ;)amo sin blogghttps://www.blogger.com/profile/01326522183069880596noreply@blogger.com