tag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post4136485257841754985..comments2023-08-21T17:12:17.879+02:00Comments on Solveig si side: Rømmegrautsolveighttp://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-60972534549224398072011-06-23T22:40:13.776+02:002011-06-23T22:40:13.776+02:00I dag lurte eg ned i ein pakke kremfløyte med dårl...I dag lurte eg ned i ein pakke kremfløyte med dårlig dato. Det merka eg ikkje, kanskje fordi eitt av rømmebegera og var det.<br />Det er nok mange måtar å koke graut på. Ein får finne seg ein som fungerer. Desse oppskriftene kan ein ikkje mislykkast med.<br />Eg ser at mange kjøper ferdig graut ...solveighttps://www.blogger.com/profile/02360679857956977687noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-78917883071766172722011-06-23T21:38:59.240+02:002011-06-23T21:38:59.240+02:00Og eg gjer som mamma, kjøper rømmen eit par dagar ...Og eg gjer som mamma, kjøper rømmen eit par dagar på førehand, då blir den syrlig og god, og skiller lett ut feittet.Ikkje alle likar "sur" graut, dei byter ut halvparten av rømmen med kremfløte, det er IKKJE etter min smak.Bestahttps://www.blogger.com/profile/06450836345636011005noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3152874423746880195.post-8047135417806349452011-06-23T21:36:42.249+02:002011-06-23T21:36:42.249+02:00Eg har den første Fjordamatboka, fekk den til 60 -...Eg har den første Fjordamatboka, fekk den til 60 -årsdagen og har brukt den mykje. Rømmegraut kokar eg etter eige haud, utan oppskrift. Eg blandar litt semulegryn i kveitemjølet, det gjer det lettare å få grauten klumpefri, og gir den litt meir "hold", men då må den sjølvsagt koke så lenge at gryna blir "usynlige".Eg kokar grauten i mange porsjonar,utan å spe med mjølk. Til sist kokar eg graut av berre mjølk og mjøl og blandar saman med den "ekte" rømmegrauten. Når eg gjer det på denne måten er det fordi eg alltid lagar store porsjonar.Rosiner på grauten er eit must. Å øydelegge den gode smaken med kanel er HELLIGBRØDE for meg.Bestahttps://www.blogger.com/profile/06450836345636011005noreply@blogger.com